In 2014 ben ik afgestudeerd aan The International Academy of Osteopathy is Gent. 
Na eerst een paardenopleiding te hebben gedaan, ben ik begonnen aan de osteopathie voor mensen om vervolgens ook de osteopathie voor paarden te kunnen doen. 

Tijdens de studie osteopathie voor mensen ben ik dit zo interessant en leuk gaan vinden, dat ik mij niet alleen op paarden focus, maar ook mensen blijft behandelen. 

Door de jaren heen ben ik mijn eigen behandelmethodiek gaan ontwikkelen waarbij ik veel van de paarden overzet op de mensen en vice versa. 
Tijdens de behandeling werk ik met zachte technieken en probeer ik het lichaam weer naar zijn volledige balans te krijgen. 
Hierbij wordt er gewerkt op spieren, gewrichten, organen en het cranio-sacrale systeem (hoofd-heiligbeen).

In november 2022 heb ik ook voetreflexologie erbij gestudeerd. 
Alle organen en lichaamsdelen staan in verbinding met verschillende plekken op de voet. Door op de voeten te werken, wordt de energiestroom van het lichaam alsook de energiestroom van het orgaan of lichaamsdeel verbetert. Zo kan het lichaam nog makkelijker en beter naar zijn eigen evenwicht komen en sneller en beter genezen.

 

Ook werk ik graag met supplementen om het lichaam nog een extra zetje te geven in de juiste richting, zodat het zelf-genezend-vermogen optimaal kan functioneren. 
De supplementen worden uitgetest door middel van kinesiologische testen. 
Hierdoor krijgt het lichaam precies wat hij nodig heeft en wordt er niet onnodige supplementen voorgeschreven die geen werking hebben op het lichaam. 
Ik werk met de supplementen van Urmale en Pharmanutrics, als ook met bachbloesems en essences.

Daarnaast is voor mij lichaam en geest 1. Hierbij wordt dus zeker ook gekeken naar hoe de persoon zich voelt en gaan we proberen om verschillende stress factoren te verminderen. 

 

Bijscholingen: 
Medical taping

Biochemical Tools
Bachbloesems
Osteopathic Somato Emotional Solutions

Voetreflexologie